روستای تیگاب

روستای تیگاب

روستای تیگاب
روستای تیگاب

روستای تیگاب

روستای تیگاب

معرفی روستای تیگاب واقع در شهرستان قاین

این روستا که در فاصله 65 کیلومتری شهر قاین قرار دارد جزء مناطق مرزی ایران(فاصله 40 کیلومتری با مرز) محسوب میشود.

 

این روستا قبل از انقلاب (تگو) نام داشت که از دو واژه (تگ=دره) و (آب) مشتق شده است.اما بعد از انقلاب جهاد سازندگی اقدام به نوسازی مسکن روستای گرماب (در فاصله 5 کیلومتری تیگاب)واین روستا نمود و هنگام نامگذاری به دلیل قرینه شدن نام این دو روستا (گرماب،تیگاب) این نام را برای روستا انتخاب نمودند وبر تابلوی ورودی روستا آن را نوشتند.

این روستا در کوهپایه غربی رشته کوه 3500متری شاسکوه قرار دارد.آب و هوای کلی منطقه گرم و خشک است اما موقعیت جغرافیای روستا به دلیل همجواری با کوه شاسکوه به گونه ایست که وضعیت آب وهوایی آن نسبت به دیگر روستاهای منطقه ممتاز است.این موضوع را میتوان از مراتع سرسبز و باشرایط گوناگون جغرافیایی (کوهستانی،دشتی وجنگلی تاغ و...) به نامهای (چاهسیل،بندآخوند،چاهکنده و...) وهمچنین منطقه شکار ممنوع آن که زیر نظر محیطبانی منطقه شکار ممنوع اسفدن قرار دارد که بابیش از چندین گونه جانوری کمیاب (بزوقوچ کوهی،آهو، پلنگ وپرندگانی از قبیل کبک،تیهو،سیه سینه و...) زبانزد عام و خاص است دریافت.

لازم به ذکر است به دلیل وجود گونه های مختلف خزندگان از جمله مارها این منطقه به دیار مارها نیز شهرت دارد،ودر پی این موضوع شغل بعضی از مردم مارگیری است.

پوشش گیاه آن در غرب به دلیل همجواری با کوه درختان بنه،بادمشک و قیچ غالب است. همچنین در فصل تابستان بهره برداری مردم از بنه وهمچنین گیاهان دارویی مانند (کلپوره،زیره کوهی وسپنج) نوعی درامدزایی محسوب میشود. درسمت شمالی روستا در مرتع چاهسیل درختان تاغ،قیچ،گز ودیبدال ونوعی بوته به نام محلی شزگ خودنمایی میکنند.

جمعیت روستا حدودا 1500 نفر میباشد که در حدود 50 درصد آن را عشایر غیور از طایفه بهلولی تشکیل میدهند.شغل مردم روستا در چند سال پیش دامداری (عشایر نیمه ساکن) و کشاورزی بود که در پی خشکسالی های پی در پی و بی توجهی وکم لطفی مسؤولان در زمینه رفع مشکلات از جمله بازسازی قنات روستا اکثر مردم روستا به شغل های آزاد از جمله رانندگی،ومهاجرت فصلی برای کار روی آورند.

این روستا تنها روستا در سطح منطقه میباشد که حتی یک جوان معتاد ندارد اما مورد کم مهری مسؤولان مواجه شده است وسبب شده جوانان روستا اغلب در فصول مختلف برای کار به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد